Bron: Joeri van Dam

BestelautobrancheDe toekomst van bedrijfsvoertuigen is volgens de branche elektrisch. Dat werd duidelijk op de recente IAA bedrijfswagenbeurs in Hannover, waar talloze fabrikanten hun nieuwste elektrische modellen presenteerden. Van compacte bestelwagens tot grote vrachtwagens, het aanbod aan emissievrije oplossingen is groter dan ooit.

BYD: De Chinese uitdager

BYD, de Chinese batterijgigant, heeft met de E-Vali een serieuze speler op de Europese markt gezet. Deze elektrische bestelwagen is verkrijgbaar in twee lengtes en biedt een indrukwekkende laadcapaciteit. Met zowel achter- als vierwielaandrijving en een snellaadfunctie is de E-Vali een veelzijdige keuze voor diverse toepassingen. Bovendien kan de E-Vali dankzij de Vehicle-to-Load (V2L) functie dienen als een mobiele stroombron.

Kia: Een nieuwe speler met ambitieuze plannen

Kia stapt met een compleet nieuwe range van elektrische bedrijfsvoertuigen de markt op. De PV-serie belooft op maat gemaakte oplossingen met geavanceerde technologieën. Hoewel de productieversies nog moeten worden gelanceerd, geven de conceptmodellen een indrukwekkende kijk op wat we kunnen verwachten.

Ford: Versterking van de Transit-familie

Ford zet volop in op elektrificatie van de populaire Transit-serie. Naast de compacte E-Transit Courier en de middelgrote E-Transit Custom is ook de grote E-Transit verkrijgbaar met een nog grotere actieradius. Met de Transit-serie biedt Ford een uitgebreid gamma aan elektrische bedrijfsvoertuigen voor diverse toepassingen.

Maxus: Ruimte en bereik

Bestelautobranche

Maxus breidt zijn elektrische aanbod uit met de eDeliver 5 en de eTerron9. De eDeliver 5 is een compacte bestelwagen met een indrukwekkende laadruimte en een lange actieradius. De eTerron9 is een elektrische pick-up met een krachtige motor en een hoog laadvermogen, perfect voor zware taken.

Opel: Waterstof voor de Movano

Opel combineert het beste van twee werelden met de Movano op waterstof. Deze grote bestelwagen combineert een brandstofcel met een accu, waardoor hij zowel emissievrij rijdt als een lange actieradius heeft. Innovatief maar nog wel een uitdaging met maar 14 waterstof tankstations in Nederland.

Renault: Innovatie en duurzaamheid

BestelautobrancheRenault zet met de nieuwe Master nieuwe maatstaven in de bedrijfswagenbranche. De Master is verkrijgbaar met verschillende aandrijvingen, waaronder diesel, elektrisch en waterstof. Daarnaast presenteerde Renault de Estafette Concept, een visie op de pakketbezorging van de toekomst.

Volkswagen: Iconen heruitgevonden

Volkswagen blijft investeren in elektrische mobiliteit. De ID. Buzz is nu ook verkrijgbaar met een langere wielbasis en een grotere accu. Daarnaast is er een nieuwe instapvariant met een kleinere accu, waardoor de ID. Buzz voor een breder publiek toegankelijk wordt. Ook de 7e generatie Transporter is een belangrijke nieuwigheid.

Conclusie

De elektrische ontwikkeling in de bestelautobranche is in volle gang. Fabrikanten bieden steeds meer keuze uit diverse modellen, met verschillende actieradius, laadcapaciteit en aandrijvingen. Of je nu op zoek bent naar een compacte bestelwagen voor de stad of een grote vrachtwagen voor zware taken, er is binnen afzienbare tijd een elektrische oplossing voor jouw behoeften.

Wat zijn de belangrijkste trends in de elektrische bedrijfswagenbranche?

  • Toenemende keuze: Het aanbod aan elektrische bedrijfsvoertuigen wordt steeds groter.
  • Grotere actieradius: Batterijen worden steeds efficiënter, waardoor elektrische bestelwagens steeds grotere afstanden kunnen afleggen.
  • Snellere laadtijden: Snellaadtechnologieën maken het mogelijk om elektrische voertuigen steeds sneller op te laden.
  • Connected diensten: Digitale diensten en connectiviteit spelen een steeds grotere rol in de bedrijfswagenbranche.

Wat zijn de voordelen van een elektrische bestelwagen?

  • Zero emissies: Elektrische bestelwagens stoten geen schadelijke stoffen uit.
  • Lagere variabele lasten: Elektrische energie is vaak goedkoper dan diesel of benzine en minder bewegende delen betekend minder onderhoudslasten.
  • Hoge prestaties: Elektrische motoren leveren direct koppel, waardoor elektrische bestelwagens krachtig en responsief zijn.
  • Stil en comfortabel: Elektrische bestelwagens zijn stil en comfortabel om in te rijden.
  • Duurzaam: Elektrische bestelwagens dragen bij aan een duurzame toekomst.

Wil je meer weten over de elektrische ontwikkelingen in de bestelautobranche? Neem dan contact op met Fleetcompass.